KONTEYNER YER DÖŞEMESİ

KONTEYNER YER DÖŞEMESİ

konteyner zemin kaplama pvc zemin kaplama 2.5 mm kalınlığında konteyner zeminleri için uygun kaplama malzemesi prefabrik zemin ve konteyner zeminler için yer döşemesi uygun fiyata ahşap desen pvc zemin kaplama konteyner prefabrik evler depolar şantiye zeminleri için uygun kaplama malzemeleri dir.

www.konteynerkaplama.com

KONTEYNER ZEMİN KAPLAMA

 

Değerli müşterilerimiz. Kurulduğumuz günden beri yaptığımız ctp kaplama işlerimizdeki özveri ve kalitemizdeki çizgiyi bozmadan sektördeki yerimizi korumakta her gün çeşitliliğimiz arttırarak söktördeki söz sahibi olma yolunda ilerleyişimizi sürdürmekteyiz.

Bu sayfa'da göreceğiniz Ctp Kaplama Prefabrik konteynır zeminidir. Prefabrik konteynır ıslak zeminlerinde sorun yaratan tüm zeminlere uygulanabilen ctp kaplama kaplanıldığı bölgede tüm sıvı girişlerini önlemektedir. Prefabrik zeminleri çürümelere ve bozulmalara karşı dayanımlı olarak oluşturulabilmektedir. Tatbik ettiğimiz ctp polyester kaplama'mızın resimlerini detaylı bir şekilde incelemeniz adına aşağıda aşamalarını anlatır örneklendirdik.

Ctp kaplama çalışmamız 230 m2 alan üzerine kurulu bir yapıdır. Kaplamamız bu büyüklükteki alanda yekpare olarak görev almakta uzun yıllar işlevini sürdürebilir niteliktedir. Çürüme veya alt zemine su geçirimsizliği maksimum düzeydedir. Konteynır zemini izolasyon talepleriniz için bize ulaşabilir, teknik döküman, numune parça isteği gibi taleplerinizi iletebilirsiniz.

PVC zemin kaplama nedir?

PVC zemin kaplama, zemin kaplama sistemlerinde en yaygın uygulamalardan biridir. PVC zemin kaplama, özellikle de “dayanıklılık” ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle oldukça fazla talep edilen bir yer kaplama modeli olma özelliğindedir.

PVC (Vinil) doğal olmayan sentetik bir plastik türüdür. Klor ve etilen’den (ham petrol ürünü) imal edilir. İşlendiklerinde, genellikle vinıl olarak adlandırılan Polivinil Klorür (PVC) maddesi oluşturmak ü zere bir Petro kimyasallardan üretilmiş plastik temelli bir malzeme olan ve çoğu kez vinil olarak adlandırılan pvc zemin kaplama, dünyada ikinci en çok kullanılan plastikleştirilir.

Homojen PVC zemin kaplama, okul, hastane, ofis gibi ticari tip mekanların zeminlerinde kullanılabilen 2mm kalınlığında tek katmanlı ve rulo olarak uygulanan bir yer döşemesi türüdür. Homojen PVC zemin kaplama rulo olarak yapıştırıcılar ile yerinde montajlanmaktadır.

Linolyum kaplama, sıcak temaslı ve ayak sesi emiciliği yönünden tercih edilen, elastik ve aşınmaya dayanıklı bir kaplama malzemesidir. Konut, büro, hastane, dershane vb. yerlerde güvenle kullanılabilir. Esası bezir yağı ve mantar tozu ile sıvanmış kendir dokumasından yapılan bir döşeme kaplamasıdır.

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Marley Kaplama: Polivinil klorür (PVC) ve asbestten yapılan ve çimento şap üzerine yapıştırılarak kullanılan termoplastik döşeme kaplama gerecidir. Marley, karolar halinde ya da serilerek kullanılmak üzere rulo şeklinde olabilir. Bu ikinci türe piyasada serme marley denir.

Orta-ağır mekanik ve kimyasal etkilere maruz kalan zeminler için kullanılan, düzgün yüzeyli, çatlak örtme yeteneğine sahip, yarı esnek, temizlenmesi kolay, hijyenik, poliüretan esaslı self leveling, mat veya parlak yüzeyli zemin kaplama sistemidir. İstenirse antistatik zemin kaplaması yapılabilir.

Polyurea, izosiyanat sertleştirici ve sentetik poliol karışımından meydana gelen ve sprey yöntemi ile uygulanan, sınırsız uygulama kalınlığı ile birçok yüzeyde kullanılan bir kaplama sistemidir. Polyurea nedir sorusuna kısaca yüksek performanslı bir kaplama sistemidir denilebilir.

En çok tercih edilen kaplamalar:

  • Epoksi Zemin Kaplama
  • PVC Zemin Kaplama
  • Poliüretan Zemin Kaplama
  • Laminant Parke Zemin Kaplama
  • Üç Boyutlu Zemin Kaplama
  • Kauçuk Zemin Kaplama

PVC Zemin Kaplama Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

March 22, 2019 PVC Zemin Kaplama

 

PVC zemin kaplama malzemeleri günümüzde, düşük ilk yatırım maliyeti ve işletme maliyetleri ile uzun kullanım ömürleri, geniş estetik yelpazeleri nedeniyle farklı alanlarda çokça kullanılan yer döşemeleridir.

PVC doğal bir madde değil sentetik sentetik bir plastik türüdür. PVC’nin açılımı plastik zemin kaplama diyebiliriz. Bir diğer adına Vinil kaplama denir. Etilen (ham petrolden) ve klordan (normal tuzda bulunur) yapılır. İşlendiğinde, bu maddeler genellikle vinil olarak anılan Polivinil Klorür (PVC) maddesi oluşturmak üzere birleştirilir. Isıl iletkenliği, su emmesi, yağ emmesi düşük, elektrik ve ses yalıtkanlığı yüksektir. Bileşiminde asbest bulunması nedeniyle aşınmaya ve bir dereceye kadar yanmaya karşı dayanıklıdır.

 

 

PVC zemin kaplama, zemin kaplama sistemlerinde en yaygın uygulamalardan biridir. PVC zemin kaplama sistemleri günümüzde gelişmiş özellikleri ve kullanım kolaylığı, firmalarca uygulama kolaylığı ve birçok zemin ürününe göre daha düşük maliyetleri olması açısından çokça tercih edilmektedir.

PVC zemin kaplama, özellikle de “dayanıklılık” ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle oldukça fazla talep edilen bir yer kaplama modeli olma özelliğindedir.

 

PVC Kaplamalar Üretim Çeşitleri

PVC kaplamalar iki veya üç ayrı tabakadan oluşurlar. Bütün PVC kaplamalar soğuk, ateş ve kara karşı duyarlıdırlar.

Heterojen PVC Zemin Kaplama

İnsanların günlük iş hayatında zaman geçirdikleri ofis odaları,toplantı odaları, ortak çalışmanları alanları vs. tüm iç mekanlarda kullanılabilir. Hatta ev içi zemin döşemelerinde bile tercih edilen heterojen pvc zemin kaplama; tasarımı, kaymalara karşı dayanıklı olması, kolay uygulanabilir olması, antibakteriyel özelliği, bakım gerektirmeyen ve kolay temizlenebilir özelliği ile son zamanlarda gözde haline gelen zemin kaplamalardan biridir.

Desen ve renk seçeneği çok geniştir. Homojen ürünlere göre daha çok seçeneğe sahip diyebiliriz. Sağlık merkezleri, ortak çalışma alanları, ofisler, okullar vb. ortamlar için uygundur.

Homojen PVC Zemin Kaplama

Homojen pvc zemin kaplamaları en çok dayanıklılık özelliği ile öne çıkan pvc zemin kaplama ürünlerinden biridir. Ürün tek katman ve iç-dış aynı desen ve yapıya sahiptir. Uygulama kolaylığı, ekonomik ve bakım gerektirmeyen özellikleri ile homojen pvc zemin kaplamalar genel olarak spor salonu, alışveriş merkezleri, hastane, okul, mağaza gibi büyük alanların zeminlerinde tercih edilir.

Akustik PVC Zemin Kaplama

Akustik pvc zemin kaplamalar daha çok alanlarda oluşan gürültüyü azaltmak için tercih edilen bir pvc ürünüdür. Hem dayanıklı hemde kullanılışlı bir malzeme olan akustik pvc’ler ses emiciliği görevini değil sadece seslerde oluşan yankıyı engellemeye yöneliktir. Yumuşak bir yapıda olması sebebiyle darbelerin etkisini en aza indirir. Kullanım alanları olarak daha çok sinema salonları, ofislerde, hastanelerde vb. alanlarda tercih edilir.

Kondaktif PVC Zemin Kaplama

Kondaktif pvc zemin kaplamalar özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda direnç gösteren ve uzun yıllar boyunca bozulma olmadan kullanılan bir pvc zemin çeşididir. Bakım gerektirmeyen yapısı, fazla sayıda desen ve renk seçeneği, su ve rutubetlerden etkilenmeyen yapısı ve ekonomik fiyatları sebebiyle tercih edilen bir pvc kaplama çeşididir. Kullanım alanları olarak endüstriyel kuruluşlar, fabrikalar, hastane, okullar vb. alanları sayabiliriz.

PVC Zemin Kaplama Özellikleri

  • Rulo veya karo haliyle bulunabilirler. Rulo PVC malzemeler 2 m * 23 m boyutlarında ve Karo malzemeler 60*60 cm boyutlarında satılmaktadır. Bazı ruloların enleri 3 m veya 4 m olabilmektedir.
  • Ürünlerin tamamı antibakteriyel özelliktedir ve bu sebeple rahatlıkla her yerde kullanılabilir.
  • Hijyeniktir ve temizlemesi oldukça kolaydır.
  • Paslanma ve yağa karşı dayanıklıdır.
  • Basınca karşı dayanıklıdır.Bu nedenle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde tercih sebebidir.
  • Gürültüyü absorbe eder.
  • Esnek ve esnek olmayan yapıları vardır.
  • Su geçirmez özelliği vardır.
  • Isı dayanımı iyi düzeydedir.
  • Şık bir görünüm sunar ve geniş çaplı renk seçenekleri, desen seçenekleri mevcuttur.
  • Düşük maliyetli olması ile öne çıkmaktadır. Bakım maliyeti de imalat maliyeti gibi düşüktür.
  • Ekonomik ve uzun ömürlüdür.
  • Yanmaz bir malzeme yapısındadır ki bu da PVC zemin kaplama modellerinin dünya piyasasında yükselişe geçmesinin bir diğer önemli özelliği olarak bilinir

Bu özellikleri sayesinde PVC zemin kaplama bir çok kullanım durumlarında dayanıklılık göstermektedir. Şık görünümü, geniş çaplı renk seçenekleri, düşük maliyet ve uzun ömürlü olması sebebiyle günümüzde çokça tercih edilme sebebidir.

 

PVC Zemin Kaplama Kullanım Alanları

  • Sağlık Merkezleri

Özellikle hijyenik olması, kaymaz ve antibakteriyel özelliği ve kolay temizlenebilir yapısı ile sağlık merkezlerinde büyük avantajlar sağlamaktadır.

  • Eczaneler
  • Okullar (Kreşler ve Ana okulları dahil)
  • Fitness Salonları, Spa ve Masaj Merkezleri
  • Oteller
  • Ticaret merkezleri
  • Fuar alanları
  • Ofisler
  • Kamu binaları
  • Mağazalar
  • Cafeler
  • Sinema, Tiyatro Salonları

Ek olarak Pvc spor zemin kaplama, banyo zemin pvc kaplama ve parke görünümlü pvc kaplama örneklerinide sayabiliriz.

Bu yazıda evimin ustası olarak size dış cephe kaplama tipleri ile ilgili genel bir bilgi vereceğiz hedef bu hususta bir genel kültür oluşturmak.

Neden bu tür bir başlık attık zira şu şekilde bir hatalı anlaşılma var dış cephe kaplama yalnızca ısı yalıtımı amacıyla yapılır, hayır bilhassa villa ve lüks binalarda estetik görüntü ve temizlenme ya da yapıyı daha kuvvetli kılmak içerisinde sık sık tercih edilir.

Bu dış cepehe kaplama çeşidi daha çok villa tarzı müstakil evlerde tercih edilmektedir. Kendiliğnden hazır olarak ısı yalıtımı vardır. Yüksek yoğunluktaki EPS'nin akrilik temelli elyaflı sıva ile kaplanmasıyla üretilip yapılan bu tekniğin daha çok ahşap görünümlü ısı yalıtım levhası modeli tercih edilsede istenildiği taktirde değişik renklerdede yapılabilmektedir. Hem de neme ve ısıya karşı sağlam bir malzemedir.

Mantolama Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulama yapılacak duvar yüzeyi temizlenir ve iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri ni gerçekleştirmek amacıyla hazır duruma getirilir. Hazırlanan levhalar yapıştırma harcı ile bina iç duvarına yapıştırılır, program kısmı elverişli ise ve program oluşturulan alan yüksekliği üçüncü kat yüksekliğini aşmıyorsa; prosedür sırasında dübel tüketimine lüzum yoktur.

Levhaların birleşme noktalarına denk istikbal şekilde file bandı uygulandıktan sonra levhaların üstüne kalınlığı 5 mm yi geçmeyecek şekilde alçı sıva uygulanır. Yapıştırıcı harcın kuruması beklendikten sonra yerleştirilen levhalar kaymayı önlemek hedefi ile çivili dübel kullanılarak sabitlenir, Uygulama tamamlandıktan sonra çimento katılı sıva yüzeye uygulanır, çimento kurumadan cam tülü çelik mala ile yüzeye yapıştırılarak program tamamlanır.

Uygulamanın Avantajları
+ Isı kayıplarını en aza indirerek ısıtma maliyetini düşürür.

+ Kaliteli iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri ve nitelikli işçilikle oluşturulan programlar uzun ömürlüdür.

+ Yalıtım programı ile sağlanan ısı dengesi sebebi ile bina da küflenme oluşmaz.

+ Isıtma ve soğutma amacıyla tercih edilen enerjide ve enerji maliyetinde düşüş sağlanır.

+ Yüzey bozulmaları, boya ve sıva dökülmeleri önlenir.

Kullanılan malzeme TSE standartlarına makul olmalıdır, maliyet düşürmek amacıyla standart altında iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri tüketimi söz hususu olduğunda uzun vadeli kullanımda yalıtım malzemesi ilişki ettiği alçı malzemenin suyunu emerek nem oluşturmakta bu halde ısınma maliyeti artmaktadır. Dikkat edilmesi lüzumen mühim bir konuda tercih edilen malzemenin yanmaya sağlam ürünlerden seçilmesidir, Kullanılan malzeme muhakkak yanmaya ve damlamaya karşı sağlamlık testleri uygun ve nitelik belgeli olmalıdır.

Konteyner nedir?

Konteyner nedir, konteyner tanımı konteyner lojistik ve modüler yapı sektöründe farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.Konteyner denildiğinde yük taşımacılığında kullanılan,konteynerlar akla gelmektedir.Oysa konteyner kelimesi modüler yapı sektörü olan prefabrikte de kullanılmaktadır.Prefabrik sektöründe fabrika ve atölye ortamında üretilen konteyner amacı barınma ithtiyaçları için üretilmesidir.

lojistik sektöründe konteyner nedir ,içersine malzeme koyulan çelik ile kutu şeklinde yapılan, uluslararası deniz,karayolu taşımacılığı ile ülkeler arası ticaret'te gönderilen tüm ürünlerin sağlam şekilde taşınmasın'da kullanılan her tarafı kapalı bir sanduka ya benzer iken,

Prefabrik yapi sektöründe konteyner bir ev görünümüne sahiptir.iki sektörde'de farklı amaçlar ile kullanılmaktadır.Lojistik sekötründe konteyner yük taşıma işlemlerinde kullanılır.Modüler yapı
sektörü olan prefabrik yapi sektöründe konteyner barınma ve değişik alanlarda kullanılmaktadır.

Açıklama: Konteyner nedir,Konteyner tanımı




Prefabrik yapı sektörü içersinde yer alan konteyner nedir ne işe yarar.Prefabrik yapı olan Konteyner taşınabilir, modüler sisteme sahip olması özelliği ile bir noktan başka bir konuma taşınabilir özelliğine sahip,geçici barınma ihtiyaçlar doğrultusunda, fabrika veya atölye ortamında,galvaniz sac duvar,betopan,sandiviç panel kaplama vb kaplama sistemleri,ve yaşamsal tüm fonksiyonları yerine getirebilecek, elektrik,su, doğalgaz,baca,alt yapısına uygun, betonarme yapılar,gibi yaşam alanlarına uygun yaşam standartlarını sunan evlere konteyner ev denir.

Demonte konteyner nedir?

Demonte konteyner nedir, demonte konteynerler,normal standart konteynerleri taşınabilir bir yapıya kavuşturulması dir.Fabrika veya atölye ortamında ölçülere göre,kurulacağı alan ve noktada kurulumu ve yapımı tamamlanan konteyner dir.Demonte konteynerler,genellikle inşaat alanlarında uzun süre devam edecek olan projelerde,geçici askeri bölge veya geçici güvenlik alanları ilan edilen bölgelerde demonte askeri birlik alanları,kamp ve mevsimlik ziyaret alanlarında hizmet vermek amacıyla üretilmektedir.Demonte konteyner ile yönetim binalari,yatakhane koğuş,yemekhane,wc ve duş alanlarından oluşturulmuş geçici kompleksler oluşturalabilmektedir.

Konteyner Kullanım Alanları

Prefabrik konteyner kullanım alanları,Prefabrik konteyner,faklı alanlarda ,farklı ölçülerde kullanılmaktadır.Konteyner imalat alanında istenilen,boy,ebat,renk,model ve ölçüleri ile üretilmektedir.Projelerinizde kullanmak istediğiniz,prebarik konteyner'ları kendi bütçeniz ile uyumlu bir hale getirebilirsiniz.

Konteyner genel kullanım amacına göre sınıflanfdırılmaktadır.

  • İnşaat alanında bekçi,yatakhane
  • Tuvalet
  • Banyo
  • Yemekhane
  • Güvenlik kulubesi

gibi alanlarda kullanıldığı gibi ev olarakta kullanıma uygundur.

#Konteyner nasıl yapılır merak ediyor iseniz konteyner nasıl yapılır yazımız tam size göre

Yapımı Tamamlanan Prefabrik Konteynerler

Açıklama: Standart konteyner 3 Standart konteyner 3

Açıklama: Standart konteyner 4 Standart konteyner 4

Açıklama: Standart konteyner 5 Standart konteyner 5

Açıklama: Standart konteyner iskelet Standart konteyner iskelet

Açıklama: Standart konteyner 5 Standart konteyner 5

Açıklama: Standart konteyner 6 Standart konteyner 6

Konteyner Zemini Nasıl Monte Edilir?

 

Konteyner ve Prefabrik ev Arasındaki Farklar

Konteyner Zemini Nasıl Monte Edilir?

Konteyner neyin üzerine kurulur?

Konteyner normal betonarme yapılar gibi,temel eşme işlemi gerçektirilmez.Konteyner neyin üzerine kurulur veya konteyner neyin üzerine konur,Konteyner Nasıl üretilir diye düşünüyor iseniz düz beton zemin veya beton kazıklar üzerine monte edilebilir.Bazi projelerde konteyner içten,beton zemine vidalama sistemi ile de montajı yapılabilmektedir.

Konteyner mi Prefabrik ev mi

Konteyner ve prefabrik ev arasında çok büyük farklar söz konusudur.Konteyner bir çok farklı alanda kullanılabilir iken prefabrik ev tek bir amaç için üretilmektedir.Prefabrik ev sadece barınma amacı ile konut alanında kullanılır, konteyner ise barınma yanında geçici ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılmaktadır.

Konteyner mi prefabrik ev mi sorusu yerine sizin ihtiyacınız olani tercih etmenizi öneririz.Örneklemek gerekirse,güvenlik kulübesi için prefabrik ev kullanmak yanlış bir seçim olacaktır.

Betopan Levha Nedir?

BETOPAN'ın temel özelliği, bünyesindeki çimento ve ağaç’ın, iyi özelliklerini kullanıcıya birlikte sunmasıdır. Bu sebeple özellikle dış cephe kaplamasında en uygun ve ekonomik bir üründür.

Betopan Ağaç ve çimentonun olumlu özelliklerini bünyesinde birleştiren, yapıların değişik bölümlerinin değişik isteklerine, gereken çözümleri sunabilen inşaat levhasıdır.

Betopan Levha Özellik ve Avantajları Nelerdir?

  1. Sağlığa zararlı hiç bir madde içermez.
  2. Mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlar.
  3. Prefabrik yapılar için idealdir.
  4. Suda şişmez, küflenmez.
  5. Nemden etkilenmez.
  6. Plastik değildir.
  7. Böceklenme yapmaz.
  8. Alev almaz.
  9. Montajı hızlı ve kolaydır.
  10. Yangın Dirençlidir.
  11. Çarpma ve Darbe Dayanımlıdır.
  12. Biyolojik Atıklara Dayanımlıdır.
  13. Deprem Dayanımlıdır.
  14. 1 cm kalınlığında BETOPAN, 10 cm'lik betonun ısı yalıtımını sağlar.

Betopan Levha Teknik Detaylar Nelerdir?

  1. Yoğunluk : ~1300 kg/m³
  2. Yanmaya direnç : Alev almaz (B1 DIN 4102 102 Part 1)
  3. Isı iletkenlik katsayısı : 0.15 W/mK
  4. Yüzeye dik eğilme dayanımı : 9 N/mm²
  5. Yüzeye dik eğilmede elastikiyet modülü: 4500 N/mm²

Konteynerlerin Kullanım Alanları

Konteynerler genellikle şantiyelerde ve bağ, bahçe gibi yerlerde daha çok talep görse de konteynerler her amaca uygun şekilde üretilip hazırlanma olanağına sahiptir.

Üretim Şekilleri

Konteynerler genel olarak saclı, sandviç panelli olarak üretilmektedir ama isteğe bağlı özel üretim konteyner de yapılabilmektedir.

Sandviç Panel Konteynerler

Sandviç panel konteynerler cam yünlü veya poliüretanlı olarak sınıflandırılmaktadır ve adın da anlaşılabileceği gibi duvarları ve çatısı sandviç panelden oluşmaktadır. Sandviç panel konteynerler yapı itibariyle biraz daha pahalı olmasının yanı sıra daha iyi ısı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlamaktadır. Bu tip konteynerler de elektrik ve su tesisatları duvarın içinden yapılamadığı için açıkta kalmaktadır.

Sac Konteynerler

Sac konteynerler yapısı itibariyle biraz daha teferruatlı bir sistemdir, böyle olması her şekilde üretilebilme ve seçenek kartelası sunma imkanı sağlamaktadır. Sac Konteynerler de fırın boyalı paslanmaz sacların trapez kalıbıyla şekillendirilip konteynerin dış duvarları dönülür, dış duvar ile iç duvar arasına yalıtım malzemesi koyulur(strafor veya camyünü) daha sonrasında iç duvar döşenir. İç duvarlar standart olarak lambiri denilen plastik esaslı malzemeden yapılmaktadır ama isteğe bağlı bu materyal değiştirilip iç duvarlara betopan, alçıpan, osb vs. gibi plakalarla döşenebilir. Bu konteynerler daha puzzule bir sistem olduğu için elektrik ve su tesisatları sıva altı yani duvar içerisinden yapılır ve dışarıdan görünmeyecek şekilde gizlenmiş olur.

Özel Üretim Konteynerler

Bu tip konteynerler tamamen müşterinin istediği şekilde ve kalitede konteyner üretilmektedir. Özel üretim konteynerler yapısal olarak her türlü materyali kullanabilme imkanı sunabilmektedir örneğin; isterseniz tamamiyle ahşap bir konteyner yaptırabilir, isterseniz dış kaplaması ahşap desenli iç duvarları düz materyal ile döşetebilir, isterseniz de siding, alikobant vs. gibi malzemelerle dış kaplaması yaptırabilirsiniz.

www.konteynerkaplama.com

 

DEVAMINI OKU ...




NETAFLOOR Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!